27 October 2010

Tertidur Di Traffic Light!!..

Salam ..
Nak story sikit pasal kejadian petang semalam..Kisahnya begini...Ada satu traffic light selepas round-about untuk masuk ke seksyen 18...Macam biasa keadaan memang sibuk ketika itu kerana lepas waktu pejabat masing2 ingin cepat sampai ke destinasi..So bila lampu merah, makin banyaklah kereta yang kena Q  termasuklah saya..hehe..(hantam sajelah ayat tu ek..)..

Tunggu punya tunggu tak jugak ada pergerakan..Sabar lagi..Bila lampu hijau tu dah masuk dua kali pun takde pergerakan lagi...haha....saya pun memanjangkan leher nak tinjau kalau2 ada kereta kat depan tu rosak..yang peliknya masing2 buat tak tau..seronok agaknye tengok traffic light tu..huhu..bermulalah saya punyer investivigation..hahaha...saya pun lencongkan Mr Grey untuk kedepan...didapati kereta dibahagian depan dah takde cuma kereta dibahagian tengah ni tak jalan...

ni suspen sikit..baca dengan muka berkerut yek..hehe..bila saya lalu kat kereta tu saya nampak kepala driver telentok disebelah kiri sambil mendongak dan mulut ternganga luas..errr dapat bayangkan tak..tiba2 badan saya menggigil sebab gaya driver tu macam kena sawan tarik..memang cuak masa tu..member saya buat andaian yang driver tu pengsan ..so, saya dengan kecut perut terus bunyikan hon beberapa kali sambil drive sebabnye kereta kat belakang pun nak investigate gak...

Tiba-tiba driver tu bangun terkejut sambil tenyeh2 mata terus pegang stereng..kitorang yang tgk driver tu pun terkejut sama..mcm ape tah..rupa-rupanya driver tu tertidur..hampeh betul!!..kot ye pun penat jgnlah ambil risiko kt jalan raya...dibuatnye masa tidur tu tak tarik handbreak, pastu bangun dgn cara terkejut terus tekan minyak...habislah...orang yang tak bersalah pun terlibat sama..minta simpanglah..hangin satu badan...

Kepada mamat tu, tolonglah prihatin...Janganlah kerana nila setitik habis susu sebelanga..Err..dah mcm Karam Singh Walia plak..

>> ok la..sambung keje balik..

7 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

hiihih.. tak tau nak cakap entry lawak ke entry bahaya ni hihih.. dua2 pun bole kot.. huuh

Afida Anuar said...

ingatkan nurkass yang tertido tadi..heheh

nurkass said...

bunga > dua2 bole..haha

Fida > kalau kass tido kena ada tilam ngan bantal polok..hehe

sahromnasrudin said...

ye la..mati2 sy ingat akak yg tertidur huhuhuh

nurkass said...

salam sahrom..
ni mesti kes bc x abis kan..haha..kantoiiii...

Afida Anuar said...

Salam nurkass... maaf fida kat rumah je dapat jenguk blog. Kat opis blog kene block..hehe..

nurkass kasi thru email ni ke? nabilah0710@yahoo.com?

ke salah taip address aritu?heheh

hari ni ada terima satu email pasal blog survey. Pasal tu ke? ke tu bukan Nurkass?

nurkass said...

salam fida..
tak taulah blog ni sent kemana..hehe..nti kass email balik...