02 December 2010

** Biadapnya manusia itu..**

Kejadian yang berlaku di sebuah pusat membeli belah semalam..

  A : Selamat datang...(sambil tersenyum)

  B : Hmmm..(gumam sambil menjeling)
 
*** Seketika kemudian..

  A : Cari seluar saiz ape encik?

  B : Kau tak nampak ke saiz aku camner..(membuntangkan mata)

  A : (serba salah)...maaf encik..di sini ada banyak saiz dan warna untuk dipilih..
       Encik boleh cuba dulu..

  B : Dahlah..memekak je..Aku tak nak beli..B****  punye pelayan..(sambil berlalu keluar)


>> Subhanallah....saya yang melihat pun terkaku sekejap..ada juga manusia sebegini..Kenapa perlu mengaibkan orang lain..Dimanakah letaknya slogan "Budi Bahasa Budaya Kita" yang selalu di war2 kan..Sungguh memalukan..

21 comments:

sahromnasrudin said...

as salam ati..kononnya dia tue hero malaya la..suka hati nak aibkan orang lain

ummu said...

assalamualaikum
masyaAllah,budi bahsa itu kan amalan mulia,tak rugi kalau kita amalkannya.percayalah hdiup ini bukan selamaanya kita di atas,akak biasa juga menghadapi situasi customer yang begini semasa akak berkerja sbg jurujual di kedai kitab dan jamu pak arab.syukur boss akak tahu cara kerja akak bagaimana.

My Little Diary said...

salam,
apsal org tu.... emo tak tentu pasal... hehe. nak monopos kot. :p

deena farhana said...

org tu nk kene sumbat mulut ngan sliper agaknye..

nurkass said...

sahrom > salam..akal yg diberi hanya sia2 saje kan..

kak ummu > wslam kak ummu..kass pun terkejut semalam..mmg takde adab..

nurkass said...

rima > salam..ntahla..monopos??adehh..lelaki lah..

deena > erk..sabar2 deena..biar allah yg menentukan..

zulkbo said...

salam..
memang tak patut,
kalaus aya halau je
masuk kedai orang
nak berlagak pulak

Afida Anuar said...

orang tu ada masalah mental gamaknya kass..errr

nurkass said...

zulkbo > wslam..tulah..berlagak tak tentu pasal..

fida > kass rasa pun camtulah..mental problema..haha

Ati Masrif said...

salam.

betul punya biadap
kalau kak ati kenalah
dia balik...
mai air planet mana ntah..

Mohd Wakiyuddin Rosnan said...

mak aih.. biadapnye org tu.. saba la ye.. huhu

nurkass said...

kak ati > wslam..hehe..planet pluto..

Wakiyuddin > huhu..kurang ajo tu..

HASRUL NIZAM said...

Salam...

Perangai xde adab... kalo gua, gua maki balik jee

nurkass said...

hasrul > wslm..mmg takde adab langsung..erk..sabar2..

piewahid said...

salam ziarah dan menjalin ukhwah.

kdg2 budaya manusia bfikir dan bertindak sungguh luar jangka & tak masuk akal...

nurkass said...

piewahid > salam kenal..

saya setuju..tindakan melulu tanpa berfikir telebih dahulu..

white rose said...

biasa la tu kakk...

bila2 masa & keadaan pun kita akan jumpe...

nurkass said...

white rose > akak tak biasa lg dik..hehe

IMANSHAH said...

Salam Kak Nurkass

Haish, sombongnya dengan manusia, dengan Allah tak tahulah macam mana ya

kak Erna said...

salam maal hijrah..kalau anak atau sedara kita yang bekerja disitu..apa perasaan kita kan..anggap la semua yang berkerja untuk mencari rezeki itu.handai taulan kita..jadi kita sentiasa bersikap baik..

nurkass said...

imanshah > salam..

tulahh..mintak simpanglah..

kak erna > salam kak..bersikap baik sesama manusiakan..