13 April 2011

::Ape ke halnye ni::

Setelah agak lama tekan2, klik sana klik sini, lencong tempat lain, masih tak jumpa juga jalannya..haihhh..Tak tau apa puncanya..Bukan tak sudi BW kat blog rakan2 tapi ada sesetengah blog yg tak boleh dibuka..Nak tinggalkan komen pun payah..Asal nak buka je keluar menda alah tu..Ada tak rakan2 yg menghadapi masalah yg serupa dengan saya..contoh kat bawah ni..

bila klik je kat blog ni terus keluar box tu..segan dengan blogger ni sbb beliau sering meninggalkan jejak di blog saya..sorry anies, bukan akak tak sudi ziarah blog anies..tgh gigih cari jalan ni..huhu

ni pun sama..kak anum antara blogger yg rajin ziarah ke blog saya..bila nak BW ke blog beliau, agak sukar saya nak tinggalkan jejak disebabkan masalah ni..

bila nampak entry terbaru dari kak ieda mesti saya excited nak baca..tapi perkara yang sama berlaku..owh sedih..ada lagi beberapa blog yg saya tak boleh buka..So, pada rakan2 yang mahir dalam perkara begini silalah beri tunjuk ajar...harap dpt jalan penyelesaian..lotih dibuek eh..heh

38 comments:

wahida said...

napa jadik mcm tu ye..aku tak tau solution ni sbb aku buta IT..huhu...

blog aku ko boleh bukak tak?

Maya Mayana said...

line tenet semput2 kot dik,blog mrk berat so jd gitu...agaknya lah...nk tahu juga jwpn sebenar nih...

ainnoraini said...

tak tau la nk mengajarnyeee...

kite ni pun kejap bute... kejap celik bab2 IT ni...

JunAina said...

aina hanya pandai guna tapi tak pandai selesaikan masalah. kalau refresh tak leh gak ek?

ummi anum said...

ya ker kass????nape ek??tp akak tgk org BW kat blog akak ok jer..yalah akak ckp ok sebab diorang blh tinggalkan komen...line kot..ntah lah...

nurkass said...

wida;
blog ko ok wida..
stress aku dibuatnye..

nurkass said...

maya mayana;
tak tau lah kak..
kalau buka blog lain ok je..

nurkass said...

kak ain;
hehe..
samalah kita..
godek2 pun tak mau..

nurkass said...

kak aina;
aha..blog kak aina pun kass takleh buka..huhu

nurkass said...

kak anum;
huhu..
sorry kak..bukan taknak ziarah..tapi takleh buka blog akak..harap dapat jln penyelesaian..

Amy Syaquena said...

Ye la padan la amy gi beberapa blog tadi kena macam tue , asal erk! ish entah2 blog amy pun sama kot..

fuad ansari said...

try guna modzilla firefox.. kot2 la internet explorer tu corrupt.. (",)

Afida Anuar said...

Rasanya virus ni kass..tak pun browser corrupt..

a'a cuba terai guna modzilla..tak pun chrome... chrome mantap gak;)

Kakzakie said...

Kakak kalau bab-bab begini amat sedih la. Panggil aje budak IT tolong tengokkan.....

Anak Pendang Sekeluarga said...

Salam ziarah,menarik artikel yang di tulis.Saya menjemput saudari untuk memberikan pendapat,pandangan,komentar dan info tambahan di atas tulisan terbaru di blog saya berkaitan “Dakwaan makam Sahabat Nabi Saw ada di Malaysia”.Semoga Allah membalasi segala kebaikan saudari.Sekian,Terima Kasih.

ummu said...

assalamualaikum dear Nurr
akak pun tak tau nak jawab camne,sebab tak tahu sangat IT ni.akak pernah kena perkara macam ni bila akak cuba tinggalkan komen di blog tersebut,takleh nak masuk dan keluar gambar macam Nurr tempek tu.
rupanya,netbook akak berat nak terima blog tersebut sebab blog tu banyak widget yang berat2, loading time jadi lama selain maslah ternet yang putus2.
akak pun cuba clear kan cache dan history.

nurkass said...

amy;
owh, amy pun kena ke..
blog amy ok..

nurkass said...

fuad ansari;
ooo..modzilla..
ok..thanks..

nurkass said...

Fida;
itu lagilah kass risau..jgnlah virus..huhu..

pernah dgr chrome tu..thanks dear..
nanti kass try..

nurkass said...

kak zakie;
samalah kita kak zakie..
dah puas godek2 tak nak juga tu..hehe

nurkass said...

Anak Pendang Sekeluarga;
thanks sudi singgah sini..
insyaallah..ziarah sana nanti..

nurkass said...

kak ummu;
salam kak ummu darling..
kass pun terpikir camtu..may be berat..tgh try buang ape yg patut ni..harap dpt settle cepat..
thanks kak ummu..

sahromnasrudin said...

sy sentiasa berdoa agar blog sy tak jd cenggitu huhuhhhh

LiErOSe~QiEmi said...

pernah gak kena camtu.. nape erk.. takde sape ek bole bagi solution?? harap2 blog bunga tak gitu

dwaty said...

semalam rasanya memang ada problem la... saya nak follow pun tak leh follow.. tp tak sampaila macm kes akk ni... tp memang geram la... huhuhu... so skrg dah ok ka???

Daddy Ziyyad said...

kalau guna IE tak boleh buka, cuba guna Mozilla atau GoogleChrome.

nurkass said...

sahrom;
saya pun..huhu

nurkass said...

bunga;
aha..samalah kita..
jgnlah kena blog kitakan..

nurkass said...

dwaty;
smlm mmg ada problem kat follower tu..ari ni pun sama..tah kenapa tah..
still tak ok lg..huhu

nurkass said...

daddy ziyyad;
thanks doc..
harap berkesan lah..

Yan said...

Virus lah ni kass. saam je macam malware tu rasanya..

Ati Masrif said...

prob blog depa

atau blog kass..

kak ati tak pernah jd lagu tu

yg payah nk buka pasai ada lagu
ada ler..yg tu lecehh betui..

nurkass said...

kak yan;
ye ke kak yan..huhu..
kena formatlah jawabnye..

nurkass said...

kak ati;
tak tau lah kak ati..
pening dibuatnya..
tapi ada blogger lain pun kena cam ni..kena up ke window 7 kot..

IMANSHAH said...

blog saya ok tak?

Wattie said...

Salam Nurkass,
Tak pernah pulak terjadi cam ni, nak tlg pun tak tau pulak caranya. Akak ada gak problem, selalunya lappy senyap jer, lepas tu terus tak leh bukak, last2 boring logout terus..... harap ada yg peka IT dpt membantu insyaALLAH

nurkass said...

iman;
tak ok lah..nak tubit baru ok..hehe..gurau jek..

nurkass said...

kak wattie;
salam..
tulah tu..pening lah..takut virus je kak..haihhh..