08 May 2011

::*CONTEST SELAMAT HARI GURU, CIKGU!*::

amboi segaknye jejaka dalam gambar tu..siapa tak kenal dengan blogger ni kan..seorang cikgu yang amat disegani...beliau yang dimaksudkan adalah saudara imanshah dan ini merupakan contest pertama dari beliau..bukan senang nak anjurkan contest ni ye...kena ada feel..hehe.
terima kasih atas jemputan..akak join ye..:)

 Pada sesiapa yang nak join kliklah kat SINI...
Tarikh tutup penyertaan adalah pada 14 Mei 2011 jam 12
malam..

*****~~~~~~~~~~*****~~~~~~~~~~*****~~~~~~~~~~*****~~~~~~~~~~*****

Cikgu,

Terkadang aku terkenang,

Dizaman persekolahan,

Suka dan duka,

Bermain diingatan..


Cikgu,

Ketika pelajar lain leka menuntut ilmu,

Aku pula leka menujah ikan di kolam sekolah,

Sejauh mana aku berlari,

Kau tetap mengejarku dengan sebatang rotan buluh yang usang..


Cikgu,

Walaupun kenakalanku ini sering menaikkan temperature mu,

Namun kau tetap cool dan terus mendidik tanpa jemu,

Demi masa depan setiap anak murid mu..


Cikgu,

Pengorbanan mu tidak akan kulupakan sehingga akhir hayatku.,

Terimalah ucapan ikhlas dari lubuk hati ini:-
“Selamat Hari Guru.- Cikgu”





41 comments:

ibuintan said...

wow... tahniah Kass... moga berjaya

Ati Masrif said...

good luck kass

^___^

ckLah said...

...ckLah dah jemu sambut Hari Guru. Tak ada apa-apa pun...

shameel Iskandar said...

ingat nak join juga contest ni, tapi steramyx selalu wat hal skrg ni. kejap ada kejap xde.

Yan said...

masa jd cikgu dulu banyak sangat dapat hadiah bila teacher's day..

Yan said...

masa jd cikgu dulu banyak sangat dapat hadiah bila teacher's day..

Afida Anuar said...

Mantap kass, kata2 pun mantap....

aduhh bila entah fida nak karang..tengok la...

iKhRam said...

gud luck!! best!!

Daddy Ziyyad said...

Semoga berjaya!!!

sahromnasrudin said...

selamat berjaya utk sdri...

semoga kontest ini memeriahkan dunia blogging kita ya

Amy Syaquena said...

Good luck dear..

nurkass said...

ibuintan;
thanks kak..insyaAllah..:)

nurkass said...

kak ati;
thanks kak ati..muahhh

nurkass said...

ckLah..
erkkk..
jemu..?
hurmmm..sbb takde perubahan ye..

nurkass said...

shameel;
jom join..
the more the merrier..

nurkass said...

kak yan;
aha..
ni mesti teacher yg famous ni..
tu yg byk dpt hadiah..cikgu pilihan lah ye..hehe

nurkass said...

Fida;
mantap..?
eh..eh..mana ada..malu la pulok..hehe
join tau..

Adinda Amy Sensei said...

moga berjaya kak nurkass...dan gembira selalu..

nurkass said...

ikhram;
thanks..
salam kenal..

nurkass said...

Daddy Ziyyad;
thanks doc..

nurkass said...
This comment has been removed by the author.
nurkass said...

sahrom;
thanks..
sokongan antara blogger..lagi meriah..:)

nurkass said...

amy:
thanks dear..

nurkass said...

adinda amy sensei;
thanks dear..muahhh

ieda said...

gud luck dik ! :)

Kakzakie said...

Kalau kakak jadi cikgu Kass memang kakak piat telinga tu puas-puas. Asyik dok menujah ikan je.....:)

Nakal ye....

Haha.... best kakak suka kass joint.

My Little Diary said...

good luck kass :)

wahida said...

wah...kreatif giler kass ni...

gud luck!!

nurkass said...

kak ieda;
thanks kak..muahhh

nurkass said...

kak zakie;
eh..eh..
jgnlah piat telinga saya..
nanti tak comey dah..hehe..

seronok sekali sekala join contest ni kan kak zakie..

nurkass said...

MLD;
thanks dear..

nurkass said...

Wida;
erkk..
thanks dear..
rindu sama ko..

✿....rossa alina....✿ said...

good luck contest.. :)

nurkass said...

rossa alina;
thanks rossa.

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

salam singgah dari PCL..Good Luck.

PCL NAK TAU je..ada Efek ke tak !

http://aniesandyou.blogspot.com said...

tetiba tringat kt cikgu sekolah wahhhh syahdu syahdu

Jiran ooo jiran

nurkass said...

[p@kcikLie] : [ mamaDiana];
thank you PCL..

nurkass said...

anies;
erkk..sabo dik..
ni mesti nakal sgt ni kan..hehe

Piasara said...

"selamat hari guru buat cikgu2....
jenuh la akk nk layan ank2 akk pi cari hadiah utk cikgu2 diorang tu nanti...hehehe..~good luck kass.."

nurkass said...

kak pia;
hehe..
samalah masa zaman kita dulu..
kass bagi bunga fresh jek..petik kat rumah..mengamuk mak..

IMANSHAH said...

thanks coz join