03 May 2011

::Udang Panjat::

Salam..
Selamat kembali meneruskan tugasan..
Ceria je muka masing-masing sebab bukan monday blues kan..haha
Nak story mory pasal aktiviti di kampung..biasalah kalau cuti mesti banyak majlis perkahwinan..so, kakak ipar saya minta tolong buat hidangan untuk pengantin..

Antara hidangannya adalah Udang Panjat, Talapia tiga rasa, Sayur campur, Puding koktel dan banyak lagi..hehe..tak ingat dah..yang sempat snap gambar udang panjat je..takpelah..yang ponting ado..kan..

aha..inilah yang dipanggil udang panjat..
mungkin ada antara rakan2 yang panggil nama lain

jenuh gak nak cucuk ni..asal nak cucuk je udang tu hilang..haihhh..
menguji kesabaran betul..tah masuk mulut sape tah..

see..tergendala sudah..
pengantin dah nak sampai tapi udang tak siap panjat lagi..acane..?

sambung cucuk sambil layan lagu kahwin..
"Kompang dipalu pengantin baru
Duduk bersanding tersipu malu
Kompang dipalu pengantin malu
Moga bahagia ke anak cucu

Kami doakan moga bahagia
Selamat sejahtera hingga akhir zaman

Mempelai tersenyum manis
Air mawar direnjis-renjis
Bunga manggar indah berseri"...cewah

touch-up mana yang patut..
tak sempat snap gambar penuh sbb pengantin dah sampai..
erkk...jadi pengantin ni memang malu nak makan ke..??
asyik jeling menjeling je..nasi dalam pinggan pun tak luak..hehe
ok lah..tak leh merepek lebih2 nanti kena bom..haha..sambung next entry..

28 comments:

Daddy Ziyyad said...

berapa ekor udang diperlukan utk penuhkan sebiji nenas tu? :P

majlis kahwin saya dulu, tak ada udang panjat ni..sebab wife saya allergic udang!

nurkass said...

daddy ziyyad;
aha..!
operation room ada kosong tak doc..?..haha..

saya pun allergic gak..resdung..:)

Kakzakie said...

Ya-Allah kass jadi co-chef kiranya cuti hari itu....

Untung kalau pengantin malu kita dapatlah merasa yg dia tak mahu makan. Kalau pengantin tak malu jangan harap nak rasalah udang panjat tu....

p/s: dulu kakak pun malu jugak sehari tak makan, malam baru rasa lapar. Hehehe....

Afida Anuar said...

wahh kass, sedia makanan pengantin pulak nampaknya ni... tak lama dah ni kass, insyaAllah next time orang lain pulak yang sedia makanan kat kita;)..iyer dak?;)

Amy Syaquena said...

ya allah bestnya , fav amy nie...

http://aniesandyou.blogspot.com said...

tringat memori ms kecik dulu.berrebut nk mkn udang panjat ni

Tips: mengajak blogger ke blog dan komen

dwaty said...

benci3.... semua cite pasal kampung... huhuhu... tapi, lawola udang tu... nampak sedap jer... hikhikhik... saya ni hantu udang!!!

Yan said...

Terkejut td masa baca N3 ingat panjat cam ne lah agak nya..heee

nurkass said...

kak zakie;
erkk..takdelah camtu..hehe..malu pulak..

owh..mmg betullah malu ye..haha..no wonder la kass tgk pengapit yang kenyang..

nurkass said...

Fida;
aha..betul tu fida..
kita order je..org lain buatkan..hehe..

tak pun kita minta tolong kat kak yan..tak pun kak zakie..tak sabar nih..adehh

nurkass said...

amy;
hehe..
tu yg syik hilang je..habis dikejekan dek anak buah kass..

nurkass said...

anies;
a'ahkan..
sampai kena marah ngan makcik2 kat situ..hehe..kenangan..

nurkass said...

dwaty;
hehe..sabo dik..
bukan setakat nampak sedap jek, mmg sedap pun..menjilat jari..

nurkass said...

kak yan;
haha..
kami panggil panjat..
jenuh nak buat tu..tapi puas hati..

anitaare said...

wah tangan seni ek kass ni..
masa akak kawin dulu smua akak buat sdiri..termasuklah mkn beradab ni..tp ms akak dulu udang tak panjat..udang menjalar aje..hehe..hubby akak mmg suka udang

Ati Masrif said...

kak ati tak nampak udang..

tapi lagi nampak gelap tu ...huhu

menarikkssss :)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...

kalau sya, ngap je semua udang tue heheheheh..watpe nak segan2 kan

Maya Mayana said...

ooh ni rupanya udg pnjat..anak akak peminat seafood..pengantin manae?

ainnoraini said...

mane gambar pengantinnye cik kass...ade gambar udang panjat jer..

kak ain elergik makan udang ni...sekarang ni pun tengah merana gatal2 sebab mkn seafood...

shameel Iskandar said...

mesti byk ekor udangkn diperlukan.

My Little Diary said...

huhu.... sedapnya udang tu...
suke makan udang..:)

nurkass said...

anitaare;
eh..takdelah seni sangat kak..
tu pun main cucuk jek..hehe

owh akak buat sendiri ke..cayalah..mana nak jd pengantin lagi..

nurkass said...

kak ati;
hai laling..
erkk..tak nampak ke udang tu..
musykil nih..

nurkass said...

sahrom;
w'salam..
haha..leh caya ke ni..tah2 takde selera..jeng3

nurkass said...

maya mayana;
hehe..
udang yg dipanjatkan..
erkk.. gambo penganti takdo..
sbb jadi org dapur je..huhu

nurkass said...

kak ain;
gambar nan hado kak..
kass kena duk dapur..huhu..kelam kabut..

patutlah senyap..gatal2 rupenye..kass pun allergik gak..gatal2 muka ni tumbuh jerawat..huhu

nurkass said...

shameel;
salam..
mmg byk..tak ingat berapa kilo sbb syik kena makan je..hehe

nurkass said...

MLD;
sedap menjilat jari..
rangup pulak tu..
kenyang pengapit..hehe