18 June 2011

::Santap ke sentap::

Entry ringkas hari ni..Semalam lepas kerja, saya terus ke pasar malam..
hajat dihati nak cari nasi tomato..
entah kenapa sejak dua tiga hari ni teringin benar nak makan nasi tomato dan ayam masak merah..alhamdulillah dapat juga merasa..

memang terbaik nasi tomato ni..kena dengan citarasa saya..
memang tidak menghampakan..harga pun boleh tahan..RM3.80


bila dah pergi pasar malam tu memang rambang mata jadinya.
ternampak pulak kain rentang 'Burger Goreng'..
bila tengok burger tu terus terpikat hati ni..hehe..haruslah dibeli kan..murah je..RM2.00..

aha..yang ni menu saya untuk pagi ni..
memang sedap tambah pulak free, lagilah sedap..haha
lepas hajat nak makan nasi kerabu..habislah..asyik ternak lemak je..haihhhh..
ok..nak gi terjah blog rakan2 pulak..bye

48 comments:

♥cmª shIemª♥ said...

nyam2...bege goreng tu mmg sedap...

ckLah said...

Sentap tengok santapan ni....hehe

ainnoraini said...

suke makan nasi kerabu...tapi pagi ni en somi beli nasi lemak la pulakkk...

Kakzakie said...

Dari tiga menu yg Kass paparkan kakak suka nasi kerabu. Anak kakak kata nasi kelabu sebab nasi biru tu ala-ala kelabu. Anak kakak tak tahu nikmatnya....

amiey lee said...

burger goreng tu penah makn kt kedah heee..

alahai sdpnye nasi kerabu

nurkass said...

cma;
nyum2...
sedapnye..hehe

nurkass said...

ckLah;
eh..eh..tajuk saya tu..haha

Daddy Ziyyad said...

ternak lemak memang best!!

~ekekeke

nurkass said...

kak ain;
sabo kak ain..
meh sini kass belanja..
sedapnye..ada ulam ulaman gitu..

nurkass said...

kak zakie;
samalah kita kak zakie..
nasi kelabu..hehe..yelah color nasi tu..

nurkass said...

amiey;
first time kass makan burger grg tu..mmg sedap..kalau byk sos lagi best..hehe

nurkass said...

daddy ZZ;
hehe..
nak hapuskan tu payah doc..adehhh

Ati Masrif said...

samalah kita...

kak ati teringin nk makan
nasi tomato kt psr mlm
tp hubby kerja ...so tak dpt lagi :)

Afida Anuar said...

Amboii kass, sentap namanya tu. he he, fida pun sama kass, kalau pi pasar malam, memang rambang mata jadinya...nak tu, nak ni.. heh!

anitaare said...

akak pun lama tak makan nasi tomato sejak dah berhenti keje ni..dulu masa kat office kalu ada budak baru yg dah confirm 3 bulan mesti mereka kena belanja makan nasi tomato satu department..hai rindu betullah..

IMANSHAH said...

mak ai..sungguh selera ya

Piasara said...

"betul tu kass,kalau pegi pasar malam harus rambang mata dibuatnya...ngalahkan bulan posa pulak.."

ibuintan said...

pasar malam memang tempat yang dapat memenuhkan hajat

akak ke pasar malam pun selalunya pilih nasi kerabu saja

ieda said...

adoii dikk burger grg dan nasi kerabu tuu sungguh2 menyelerakan lah dik ! :)

nurkass said...

kak ati;
alahai siannya..
nanti abg kak ati balik terus pegi ye..hehe

nurkass said...

fida..
yelah..jarang pergi, tapi bila dah pegi tu..adehhh..tak tau nak pilih..hehe

nurkass said...

anitaare;
amboiiii..
siap kena belanja satu department tu..dahsyat betul..hehe
nasi tomato mmg best..nyum..nyum..

nurkass said...

imanshah;
erkkk..
bolehlah..but strawberry milkshake takde jual..hehe

nurkass said...

kak pia;
tu yg malas nak gi pasar tu kak pia..hehe..mesti over..

nurkass said...

ibuintan;
lepas beli nasi tomato tu ada terpandang nasi kerabu..tapi hati nak burger goreng..hehe..sib baik member bagi..lepas kempunan..

nurkass said...

kak ieda;
hehe..sabo kak..
tapi mmg sedap pun..adehh

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

kReen kalau pergi ke pasar malam gerenti terlebih bajet.

setuju tak ?

Maya Mayana said...

Emm dah lama tk makan nasi kerabu kat segamat pasar lambak..sungguh sedap tk jumpa lg yg lebih sedap dr itu hingga kini :)

sahromnasrudin said...

nasi kerabu??? tak leh layan la hehehhehehhe

wahida said...

tgk ko punya nasi kerabu, terus aku pun teringin, ptg ni nak gi carik kat pasar mlm la...

~ yus ~ said...

tak pernah jumpa lagi burger goreng tu di sini. macam menarik je, rupa pun buat saya tertarik..hehe

nurkass said...

kak reen;
setuju 100%..hehe
adehhh..kena hati2 pasni..

nurkass said...

yana;
wahhh..
rasa mcm nak mkn nasi kerabu hari ni..nak rasa segamat punye jauh la pulok..hehe

nurkass said...

sahrom;
amboi..mentang duk nogori nak layan gulai lomak yolah..hehe

nurkass said...

wida;
aha..
mmg terbaik nasi kerabu nih..
tapi tak taulah kalau kat gerai atas tu ada ke tak..biasanya aku beli masa sarapan kat blok 26..

nurkass said...

yus;
sedap burger tu..kass pun first time makan..mmg tak menghampakan..

Amy Syaquena said...

walaupun duduk di kelantan tapi tetap x suka nasi kerabu , but yang dua lagi tue memang terliur di buatnya...

dwaty said...

tak reti makan nasi kerabu.... hikhikhik... tekak tak leh terima nasi colour biru...hehehe

chichi said...

waw..makan sedap2...

Mutiara Bernilai said...

wahh.
mcm tu ya bentuk dan rupa burger goreng?

huhu, xpernah tengok dan rasa.

sob2..

Amy Syaquena said...

hello lalink , busy ke akak datang sini dua tiga kali x berupdate pun huhu rindu nak baca entri awak hehe... ngada2 je kan amy nie ngee:)

shameel Iskandar said...

nasi kerabu tu yg paling sodap

nurkass said...

amy;
tak suka..ce try..sedapppp..hehe

nurkass said...

dwaty;
alah dik..tu color je tu..warna putih pin ada tau..

nurkass said...

chichi;
hehe..sekali sekala ternak lemak..

nurkass said...

MB;
alahai siannya..meh sini..akak belanja..:)

nurkass said...

amy;
alamak lalink..
mmg busy skit..sorry lah ye..
dah update dah..hehe

nurkass said...

shameel;
betul tu..
teringat budu..hehe