28 January 2011

**OK... Dah Beli**

Hari ni saya nak beli pantun yang dijual oleh My Little Diary..Ambil masa jugalah nak mengarang ayat tu memandangkan diri ini tak pandai nak berpantun kan..hehe

Owh ada hadiah tau..kira macam contest la..Jom kita reramai join..support rakan blogger kita..
Tarikh tutup till end of February..Kalau nak join leh klik sini..

1- MLD jual
kalau tuan ke pekan sari
belikan saya sebungkus kari
kalau tuan bijak bistari
sapakah dia si little diary??

~ Saya beli
makan pisang sambil berdiri
pisang dibeli dikedai Jefri
terlalu mudah soalan saudari
comey dan baik hati itulah si little diary..

2- MLD jual
kain songket bunga bersilang
jarum disimpul seurat benang
kalau tuan tak bilang sayang
tidaklah saya terkenang-kenang

~ Saya beli
hari sabtu pergi berenang
ahad pula menggali ubi
sayang dibilang bukan sewenang-wenang
tandanya kasih mekar dihati ini..

3- MLD jual
pergi ke hulu berjalan kaki
singgah sebentar mencari mayang
kalau tuan sudi diuji
apakah beza cinta dan sayang??

~ Saya beli
angkasawan negara sudah berumahtangga
tak lama lagi muncul orang ketiga
cinta itu mainan jiwa
sayang pula kekal setia..

15 comments:

Ayuni said...

kreatif!

nurkass said...

ayuni > adehh..tu pun jenuh gak tu..hehe

My Little Diary said...

salam,

hehehe.... menarik... suke3x..
saya amik marks ni tau!!.. :D

ainnoraini said...

pandainye...buat pantun...

white rose said...

fuyyooohh...
TERE laa tu buat pantun...

wahida said...

perggghhhh...dapat kat saya pantun, hampeh!!
gud luck dear!!

Afida Anuar said...

Mantap kass..ada chance nak menang ni!..

IMANSHAH said...

boleh wakil kampung ni pertandingan pantun antara kampung

suri solehah said...

hehe nurkass pandai berpantun ye..

Yan said...

Salam Nurkass,

akak ni kalau org jual pantun, mau akak balas satu perkataan je..Hee

sahromnasrudin said...

superb..ada talent nak menang nie..sy support..memang mantap...

nurkass said...

MLD > salam..haha..berpeluh nih..juri nak amik markah..

nurkass said...

ainnoraini > hehe..tq..

WR > adehh dik..tq..tq

FIDA > owh..tqvm..insyaAllah..

nurkass said...

IMAN > kampung? haha..kg den tak ponah buek tanding pantun..haha

KAK SURI > sesikit je kak..berpeluh..hehe

KAK YAN > salam..hehe..tak pernah lg dgr pantun 1 p'kataan..cayalah..

nurkass said...

SAHROM > TQ sahrom..support dr kengkawan tu penting..hehe..