09 March 2011

**Orang Baru**


Assalamualaikum wbt.
Entry yang dah lama diedit tapi tak post..haha..busy..busy..actually inilah anak buah saya yang ketujuh..lahir pada 23/2/2011 dengan berat 4.75kg melalui kaedah pembedahan..dapat bayangkan bagaimana keadaan ibunya..bagai membawa beras yang 5kg tu..

Mohd Darwisyh
sebaik saja dilahirkan, doktor cakap tangisannya tak berapa cantik sebab gula dalam badan kurang then ada kuning..so, kena masuk dalam inkubator...minggu lepas baru boleh bawa balik..semoga darwisyh menjadi anak yang soleh ye..amin..

--------------------------------------------------------------------------------------------------

dibawah ni adalah anak kedua rakan baik saya..namanya IFFAT NAFIZ..
kebetulan masing-masing balik kampung, so dapatlah saya pergi menziarah..

tu gambar dalam buai..rasa nak cubit2 je pipi dia...hehe..
kadang2 saya terfikir mcm mana lah org sanggup buang anak tu kan..memang takde sifat perikemanusiaan langsung..haihhh
owh..yang di sebelah IFFAT tu adalah ibunya, Pn Suzilawati..erkk..abaikan gadis bertudung yang kononnya ayu tu..hahaha 
kami pernah terputus hubungan dan facebook lah yang menyatukan kami kembali...alhamdulillah..

29 comments:

Kakzakie said...

Ya Allah montelnya baru lahir dah nak dekat 5 kg. OOiii.. mak mana tak kena ceaser.

makdara TERdiva said...

eeee...geramnye...rasa nak cubit2 pp gebuz tu...

ainnoraini said...

gebunye...mmg rase nak picit2 pipi dia...

anak2 kak ain tak ade yg sebesar tu...semua lahir kurus2 jer..

azzey said...

perghhhhhhhhhhhhhhhhh..4.75 kg. berat tu..hu3...

Daddy Ziyyad said...

wow..4.75kg...:)

tapi dulu saya pernah sambut kelahiran normal..babynya 4.5kg...haha

nurkass said...

kak zakie;
mmg azab kak..kesian saya tengok kakak saya..bila duduk tu perut dah cecah lantai..

MDT;
hehe..geramkan..hari2 nak gomol dia..haha

nurkass said...

kak ain;
hehe..
sedap betul dukung..penuh je..

azzey;
mmg berat..
nak jalan pun tercungap2 kakak saya dibuatnya..so yg ni last..kakak saya terus ikat sbb faktor umur..

nurkass said...

daddy ziyyad;
anak kakak saya yg no2 4kg..yg no3 4.5 kg..aha..dua2 tu normal..

tapi yang ni doktor suruh operate sbb kakak saya dah 38 tahun then takut masa teran nanti ada effect tulang belakang..sekali keluar 4.75kg..adehhh..

padlie said...

skrg baby dah cecah 4 kg? besarnyeee...
tp comel... :)

Afida Anuar said...

Kass, kawan fida baru ni lahirkan anak seberat 4.3 kg. Ingatkan dah paling berat dah. Rupanya ada lagi berat:D

white rose said...

smoga darwisyh & iffat jadi anak yg soleh...

nurkass said...

padlie;
emmm..mungkin sbb ibu ada kencing manis masa mengandung kot..

nurkass said...

fida;
hehe..
kass pun terkejut gak..
mmg seksa tgk kakak kass tu..berjalan,duduk pun tak kena apatah lagi nak tido..


WR;
amin..amin..
tq dear..

sahromnasrudin said...

sgt cumil..semoga menjadi anak yang soleh yang membanggakan kedua ibubapanya

My Little Diary said...

eh! sama lah mcm nama anak buah kita.. darwish jugakkk... :)

IMANSHAH said...

seronok ada anak

nurkass said...

sahrom;
insyaAllah..amin..

nurkass said...

rima;
ye ke..haha..
femes tu..

Iman;
betul tu dik..
haihhh..bila pulak nak ada anak sendiri nih..

Ati Masrif said...

semangatnya n comell dia...

mak dia ada diabetes ke..

selalunya baby besar psl mak ada
kencing manis

Amy Syaquena said...

alahai comelnya dia..4 kilo lebih berat tue...

wahida said...

mak aiiii...comel giler baby yg baru lahir tu..4.75 kilo? patutla semangat nampak baby tu...
macam dah 3 bulan kekdahnya...

nak pinjam kejap!!

nurkass said...

kak ati;
hehe..
sedap peluk dia..
ada kencing manis kak ati..

nurkass said...

amy;
hehe..
kat 5 kilo..


Wida;
berketak ketak bada dia..
tak yah gi gym..hehe

pinjam??
alahai..tak dapek den nak nolong eh..hehe

Piasara said...

"aduhhh..4.75?Jenuh tu kalau keluar ikut pintu,nasib baik ikut tingkap..badan semangat mak datuk..alahai comelnya.."

nurkass said...

pia;
haha..
ada pintu ngan tingkap eh..
mmg gebu babynye..

LiErOSe~QiEmi said...

4.75?????????????????????? gile kentang la.. normal ke kass?? takotnye.. qimie yang 3.3 pun dah rase umphhhh nak teran uhuhuu

nurkass said...

bunga;
operate bunga..
tu pun kakak kass dah tak larat nak bw perut..

ummu said...

assalamualaikum Nurr
YA Allah debabnya,geram tengok, cempeluk sangat,suka dengan baby sihat gini.puas kalau cium.:)

nurkass said...

kak ummu;
w'salam kak..
hehe..nak cubit2 jek rasanya..tembam..