05 April 2011

**Walah..Really Excited**

Adehh..lambat bersiaran hari ni..busy betul..
Kenapa tajuk mcm tu..?..sebabnya sangat2 teruja bila first time berjumpa dengan rakan blogger saya iaitu 'KAK YAN' semalam..haha..memang happening sangat2..dan kak yan juga merupakan blogger pertama yang saya jumpa since I joined this alam maya..

Actually, masa kak yan gi Phuket hari tu, saya ada pesan FM..so, tujuan dating ngan kak yan ni cos nak collect FM tu disamping mengeratkan ukhuwah..cewah
Then,bila dah calling2 tu terus set untuk dating..hehe..alhamdulillah..segalanya dipermudahkan..tempat yang dipilih adalah "SACC MALL"..dup dap dup dap..berdebar lah konon kan..excited punya pasal..hehe..rasa mcm nak lompat bintang tapi malu..haha..bila dah jumpa tu kami terus gi makan..jom layan gambar ye..


ni lah kak yan..cantikkan..ramah dan happy go lucky orangnya..macam2 cerita yg kami sembangkan sampai terlupa pula nama restoran ni..haha..thanks kak yan cos sudi dating ngan kass..muahhhh


menu pilihan..Roast Chicken..sedap..lembut je ayam tu..erk..gambar agak kabur disebabkan masalah teknikal..boleh lihat di blog kak yan ye..hehe


yang atas tu kak yan punya..hot nescafe tak silap saya..adehh..leka berborak..lupa pula..soya bean tu saya punya..lemak berkrim disukai ramai..heh
lepas makan dan solat, kami lepak kat lobby SACC MALL tu..


dah jumpa harus lah bergambar..sweet kan..ececeh

gambar ni copy dari blog kak yan..haha..aci tak..suke gambar ni...cantiknye..yang belakang tu kawan saya..nama dia pun azian..hehe..famous betul nama ni..ngee..
kat bawah ni FM yang saya pesan tu..


 FM from phuket..terharu sangat2 sbb kak yan hadiahkan saya dua lagi FM kat bawah ni..thanks kak yan..


FM from Bandung, Indonesia..


FM from Penang..


yang ni masa kak yan gi langkawi hari tu..


FM yang kak yan bagi ni adalah satu2nya FM dalam koleksi saya..sebelum ni mmg tak pernah buat collection pun..bila baca n3 kak yan nak travel, tiba2 teruja pulak nak kumpul FM..alhamdulillah..tercapai jugak..then, lepas bergambar dan peluk cium, tibalah masa nak beransur..sayu je rasanya..cepat betul masa berlalu..almost 9.30pm..kenangan yg takkan saya lupakan..isk..isk..

To kak yan, kass doakan semoga akak cepat sembuh, ceria dan gembira selalu bersama keluarga tercinta..seronok sangat dating ngan kak yan..terima kasih kerana sudi luangkan masa dan terima kasih tak terhingga atas pemberian tu..cantik sangattttt...moga kita akan berjumpa lagi..calling2 ye..muahhhhhh...

48 comments:

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

kumpul FM mmg best..leh imbas kenangan silam

ainnoraini said...

seronokkan dpt jumpe kwn kat alam maya ni...jd kenyataan..

kite bile lagi ye..

nurkass said...

sahrom;
w'salam..
betul tu sahrom..
tu yg excited tu..

nurkass said...

kak ain;
mmg seronok sangat..
tuhan je yg tau..tak leh tido..hehe..

ok..nanti kita set time..jgn lupa standby puding coklat tau..hehe

azzey said...

Tgk gbr coklat yg x leh tahan tu....:)

Daddy Ziyyad said...

Bagus..jalinkan ukhwah macam ni...tambah kenalan....melalui blog juga ialah medium kita tambah kenalan..dan personally, saya rasalagi mudah kenal hati budi org bila kita selalu baca tulisan2 dan gambar2 nya..

nurkass said...

azzey;
hehe..menjilat jari..

nurkass said...

daddy ziyyad;
yess..tambah kenalan..
emmm..dua2 pun ok..jumpa dan baca n3..lebih kenal dekat lagi..

wahida said...

tak aciiiiiiiiii...aku nak jugak jumpa korang!!!

Kakzakie said...

Wah... bukan best lagi kass. Kakak rasa mesti kass balik terus lompat bintang. Depan kak yan malu nak buat....:)

ummu said...

assqalamualaikum wah tahniah Nurrkass
dah dapat jumpa teman blogger.akak ntah bila lagi. he he

nurkass said...

Wahida;
hehe..
nanti kita set time ye..aku pun teringin nak jumpa ko..

nurkass said...

kak zakie;
erkk..jgnla bocor rahsia kak zakie..haha..

insyaAllah..satu hari nanti kita jumpa pula..

nurkass said...

kak ummu;
w'salam..
alhamdulillah..at least jumpa sorang blogger..mana tau pasni jumpa ramai2 termasuklah kak ummu..best kan..

Yan said...

Eeee... malu akak awak bubuh gambar sebesar2 nya tu..hee..

i was happy too kass.. Really looking forward to meet u again. INSYALLAH.

All the FM tu sebagai kenang2an.. selalaunya kalau akak travel just fikir beli for myself. Now i have a lots of frens. So kena ingat belikan utk u all.

"sampaikan salam kat dr ziyyad' Banyak kali cuba intai, jeling2, kepoh2, kat umah dia, tapi tak layan pun.. (ada sekali je)Sedih...hiksss...hikss...

shameel Iskandar said...

salam ziarah nukass.

Sesakli bagus juga diadakan perjumpaan sesama rakan2 blogger. moga-moga dapat melebarkan empayar persahabatan dan meluaskan wilayah persaudaraan. Bersahabat dan bersaudara sesama insan tapi kerana Tuhan

Afida Anuar said...

Wahh kass, ni yang fida jeles ni..tengok blog k.yan ada gambar kass, tengok blog kass, ada gambar kak yan.. he he..

insyaAllah, spt kata shameel,kass ke..sapa2 ke.. arrange la satu perjumpaan tuk berjumpa kawan2 blogger..mana tau dpt mengeratkan lagi persahabatan..

aNiS aNiSa said...

ala...bestnyaaa

jeles3 =)

latest entry : Hati Seorang Wanita~

Ati Masrif said...

bertuahlah kass dpt FM
dpt byk lagi...

kak ati ada juga pesan hari tu
tapi...kak yan terlupa kot
hihi...takde rezeki ...huwaaaa

Piasara said...

"kass,seronoknya boleh jumpa kak yan..dia dok s/alam,kass dok sana juga ker?

amiey lee said...

wahh sonoknye kumpul FM.. kta ada 3 aja..hehe tupun tgl 2..satu lagi yg beli kt kuching..sarah dh wat main huaaaaa mana la FM ku itu

suka belikan tuk kakak ipar..dia rajin kumpul..skrg penuh fridge

dwaty said...

bestnya.... tak pernah lagi gi langkawi... coklat kat sana mesti murah kan???

nurkass said...

kak yan;
eh nape malu pulak..cantik tau..
suke gambar tu..hehe..
sayang nak buka plastik FM tu..hehe..

owh..may be dia terlepas pandang kot..

nurkass said...

shameel;
salam shameel..
betul tu..at least boleh bertukar2 pendapat dan collect byk pengalaman dr kwn2..thanks..

nurkass said...

Fida;
aha..jgnla jeles..mmg sronok sgt jumpa kak yan..haihhh..suddenly je..

insyaAllah..nanti kita set ngan blogger lain..buat perjumpaan..

nurkass said...

anis aneesa;
alalala..hehe..
jgn jeles tau..hehe

nurkass said...

kak ati;
hehe..alhamdulillah..first time tu dpt FM..tu yg seronok sangat tu..hehe

nurkass said...

kak pia;
hehe..mmg excited kak pia..
a'ah..kass duk s.alam..nanti jumpa kak pia pulak..

nurkass said...

amiey lee;
alamak..sarah buat main ke amiey..sayangnya..kalau patah lg sayang..gi cari cepat..haha

nurkass said...

dwaty;
a'ah dik..murah..
ramai kata leh dpt separuh harga dari tpt lain..bebas cukai kan..sedapppp..

si para para said...

bertemu kawan lama yang istimewa..pasti gembira... banyak cerita. suka..duka..bersatu semuanya...menjadi kenangan semalam..yang indah..berseri seri..

suri solehah said...

salam kass...bila pulak kita nak set kan nak jumpa,,leh akak bawak fm langkawi tuk kass hehe

Amy Syaquena said...

wah bestnya amy pun suka kumpul FM...

nurkass said...

si para para;
yesss..
byk cerita yg nak dikongsi..
then seronok sgt dgr pengalaman kwn baru..kenangan yg takkan dilupakan..thanks..

nurkass said...

kak suri;
erk..betul ke kak..
walah..bestnye..
boleh rasa puding karamel tu..hehe

nurkass said...

amy;
hehe..excited nak kumpul..sayang nak buka plastik..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

as salam, tq sudi visit & follow BSB.
Bila tengok coklat tue yg tak tahan nie akak...sedopppp

ckLah said...

Seronok ya nur...

(Setakat ni, cklah cuma pernah jumpa kakPah....bloger lain, belum . cklah pemalu...hehe0

IMANSHAH said...

Wah Imanshah belum lagi jumpa sapa2 ni

ibuintan said...

nampak hepi sangat... best kan dapat jumpa rakan blogger

akak lom ada peluang jumpa sesapa lae

nurkass said...

BSB;
w'salam..
ur most welcome..
sedappp coklat tu..
lemak berkrim disukai ramai..hehe

nurkass said...

ckLah;
alhamdulillah..
mmg seronok sgt..
insyaAllah..kalau diizinkan, saya nak sgt jumpa ckLah dan rakan2 lain..

nurkass said...

iman;
erkk.
yeke dik..bukan dah jumpa tutttt ke..haha

nurkass said...

ibuintan;
hehe..mmg tak sangka sebenarnya..suddenly decide then terus jumpa..alhamdulillah..

insyaAllah satu hari nanti kita jumpa..boleh raso akaknyo masak lomak cili api..kan..

Mutiara Bernilai said...

salam..

wah..mutiara blum pernah lg berjumpa scare life dgn2 kwn2 blogger..

teringin, tp segan..

^__^

nurkass said...

mutiara bernilai;
w'salam..
la..nape segan pulak..
lagi banyak cerita kalau jumpa tau..mmg seronok sgt2..

ieda said...

seronoknya nurkas dah jumpe kak yan .. akak lum lagi jumpa nurkass .. bila nak jumpe nurkass nie :)

nurkass said...

kak ieda;
hehe..
boleh kak..
kita set time bila nak jumpa..lg ramai lg bagus..seronok sangat..hehe