28 June 2011

::dah cuba pasti nak lagi..heh..::

tajuk tak hingat..masa BW hari tu, saya sempatlah copy resipi apam yogurt dari blog K.NOR secubit garam..ni lah untungnya kalau BW..macam2 ada..hehe..so, bila dah copy tu harus lah buat kan..meh kasi tunjuk sikit..

aha..ni lah rupanya apam yogurt..
gambo tak berapa cun kan..kasi zoom sikit..hehe

haaa..baru jelas sikit..sedap tau..gebu je..first time buat..alhamdulillah jadi..
disebabkan kedai bakery dah tutup, so rembat je acuan cup cake yg tinggi..
tu yang merekah tiga penjuru je tu..next time kena kasi merekah empat penjuru pulak..hehe..
senang sangat nak buat apam ni..boleh lah rujuk kat blog K.NOR..
terima kasih kak nor..:)

52 comments:

wahida said...

meh aku nak rasa sikit...ko ada ingat kat aku masa mkn apam ni? huhu...

EZAN IDMA said...

sedap ni :)

~ yus ~ said...

wah! Sedap ya kass...

meh kasi rajin nurkass tu kat akak..hihi. Nak buat malas ni..hihihi

Daddy Ziyyad said...

yogurt dalam apam ke, atau cuma kat atas2 aje?

amiey lee said...

wahhhhh best nihhhh nk cuba gakkk

K.Nor said...

salam nur, ok dah tu apam nya dah merekah dah.. k.nor buat pun banyak yg merekah 3 dr 4. kalau nak lagi cantik, kena apam tu tinggi dr cup. maksudnya masa letak adunan tu ,kena letak hampir2 fullcup baru dpt hasil yg lebih cun.. try lagi ya.. tp apam ni mmg sedap kan :)

qemaishak said...

Kagum ngan orang yang rajin msk macam2 nih, terliur!!

My Little Diary said...

eh! eh! tak pernah makan
pos lah kat sini skit..hehe

ibuintan said...

wah..kass, gebu tu festime buat dah nampak sodap yo

leh buek lae ni!

anitaare said...

bguslah byk manfaat berBW ni ye..cantik dan pasti sodap apam tu ye

dwaty said...

dah macam muffin coklat... ermmm nampak sedapla...

nurkass said...

Wahida;
of kos lah aku ingat kat ko sbb aku masak kat BTP..muahhhh

nurkass said...

Ezan;
mmg sedap ezan..trylah..senang jek..

nurkass said...

kak yus;
ya allah. kak..mmg sedap sgt..senang je nak buat campur semua bahan then pukul sebati..

nurkass said...

Daddy ZZ;
erkk..
yogurt tu dicampur dgn semua bahan..pukul sebati..masuk dlm acuan pastu kukus..dah siap..hehe

nurkass said...

amiey;
buat tau amiey..confirm your MIL puji..hehe

nurkass said...

K.NOR;
salam kak nor..
mmg sedap lah apam ni..gebu pulak tu..teruja sangat masa buat..nanti nak buat lagi..berkobar2 rasanya..hehe

thanks kak nor..

nurkass said...

qema;
errrr..malu lah pulok..hehe
senang je qema..trylah..sedapppppp

nurkass said...

MLD;
tak dan nak pos..masuk piring je habis dibaham dek anak2 buah..tu pun bw lari cpt2 sbb nak snap..haha

nurkass said...

ibuintan;
trimo kasih kak..mmg teruja masa nak buek tu..sodap..nanti kito leh tuka2 pinggan..hehe

nurkass said...

anitaare;
emm..byk manfaat BW ni..
leh tukar2 pandangan..
apam tu pasti sodap kak ita..:)

nurkass said...

dwaty;
terasa keenakannya..hehe
haihhh..tak sabar nak buat lagi..

Afida Anuar said...

wahh kass, nak sket... tp mesti dah habis kan? hehe he..

thanks kass sudi share, insyaAllah kalau rajin nanti boleh cuba;)

♥cmª shIemª♥ said...

apam yogurt??cma buat apam dot2 pun 5 kali buat baru jadik..huhuhu...
nak cikit bole???
nyam2...

ainnoraini said...

gebuzz jer...mesti sedapkan kass...
nnt kalau buat lagi boleh ler bagi kak ain sikit...

wahida said...

weh, mana address ko neh? ko sorang je belum bg lagi address...aku nak pos dah ni..

cepat email...skang tau!!

nurkass said...

fida;
alamak dah habis lah..hehe
lain kali ye..ur most welcome..:)

nurkass said...

cma;
oo..apam polkadot tu yek..next time nak try buat apam tu..takpe cma..yg penting jadi..caiyok..:)

nurkass said...

kak ain;
mmg sedap kak ain..wangi je baunya..ok..no problem..kita tukar2 pinggan ye..hehe

nurkass said...

wahida;
aku dah send balik dah..check eh..thanks dear..

Piasara said...

"senang ker nak buat ni..kalau cam tu akak dengan ini menyahut cabaran untuk mencuba buat apam yogurt ni...gerenti ker sekali buat terus jadi kass?hehheh..."

LiFe KaMi said...

tengok kat sini pun da tau mesti sedap..
klu ada lebih kirim la skit kat kami..hehe

fuad ansari said...

nampak menyelerakan.. merekah tiga penjuru sebenarnya yg nampak lebih menyelerakan tu.. hehe..

Kakzakie said...

Rajin juga adik kakak nie ye... Kakak teringin nak rasa airtangan Kass. Macam sedap bila tengok gebu-gebu dalam pinggan:)

ieda said...

uhuhuhu sedapnyaaa baru je tgk org buat apam polkodot nie apam yogurt lakk .. huhuh bile akak nak buat nie huhuhu

Amy Syaquena said...

mak ai sodapnya meh anta sini sikit hehehe..

Yan said...

tahniah...

nanti wat kan utk akak sikit ye..hee

shameel Iskandar said...

Terasa nak buat jugaklah apam yogurt ni. hehhe.

nurkass said...

kak pia;
caiyok kak pia..
gerenti jadi nye..
nanti calling2 ye..anto sepiring..hehe

nurkass said...

Life Kami;
aha..boleh lah cuba nanti ye..insyaAllah, next time buat boleh tapau..haha

nurkass said...

fuad;
ayat penyedap hati namenye tu..hehe

nurkass said...

kak zakie;
errr..termalu pulok..hehe
nanti kalau ada rezeki jumpa kita tukar2 pinggan ye..hehe

nurkass said...

kak ieda;
trylah kak ieda..senang je..
next time kass nak try apam polkadot pulak..

nurkass said...

amy;
alahai siannya..
jauh sgtlah dear..nanti kalau dtg shah alam bg tahu ye..:)

nurkass said...

kak yan;
amboi..busy betul my lalink ni..penuh jadual..hehe
insyaAllah..nanti kita calling2 ye..

nurkass said...

shameel;
caiyok shameel..
jgn lupa anto sepiring..hehe

IMANSHAH said...

Salam

share sikit

wahida said...

kass, aku dah pos ur gift semalam....nnt kalau dah sampai coklat tu, masuk fridge dulu tau...mesti cair tu...huhu...

sahromnasrudin said...

seriyes..tgk pic ingat cupcake huhhuhuhu..pasti sedap kerana ia dr tangan sendri kan

nurkass said...

Iman;
salam..
err..tak boleh..tak boleh..:)

nurkass said...

wahida;
thanks dear..:)

nurkass said...

sahrom;
a'ah kan..mcm CC..hehe
puas hati dpt makan..