06 January 2011

::Tertipu Tetipah!!::

Assalamualaikum..
First entry untuk tahun baru..Adehh..Baru ada kesempatan..
Tapi apsal pulak tajuk camtu ek..Layankan aje lah....

Story mory pasal perbualan dua orang sahabat karib..

   Saudari A : Kau terus keluar pas keje ni kan..Kirim beli roti ek..

   Saudari B : Wokey..No problem..

*** Lima jam kemudian..

   Saudari B : Nah roti kau..gi main jejauh..
   Saudari A : Alhamdulillah..ada pun..(tanpa melihat bungkusan yang diberi)
                     Kau dah makan lum..Gi jln2 kat ner tadi..

   Saudari B : Dah mkn dah..Emm...Aku gi Sunway Pyramid then singgah food court..
                     Sesak giler..

   Saudari A : Of kos lah..Orang gi shopping kan..

*** Keesokan harinya apabila saudari A membuka bungkusan tersebut, terdapat resit didalamnya yang menyatakan lokasinya adalah "Mid Valley Megamall"..?????


>>  Walaupun perkara diatas terlalu remeh untuk difikirkan, namun sedikit sebanyak meninggalkan kesan dihati dan akibat dari penipuan kecil itu juga, turut menjejaskan kepercayaan yang sedia ada..Betul tak kengkawan..huhu..owh sedihhhh...

19 comments:

wahida said...

sgt musykil di situ, apa motif dia tipu ek?

nurkass said...

wahida > tu lah..tak tau ape motif dia..dah tawar hati dah..

Ati Masrif said...

ada sebab kot...
janganlah cepat fikir negatif..ok tak

suri solehah said...

salam..emm munkin dia cakap dua tempat terakhir yang dia pergi..

white rose said...

hahaha...
ni mesti dia shopping kat sunway, pastu singgah mid valley shopping lagi...

nurkass said...

kak ati > ntahlah kak ati..kami susah sama susah,senang sama senang..huhu..

suri > ntah la..huhu..sabar2..

white rose > tak mungkin dik..kami balik keje 5.30pm..time kt resit tu 9.59pm..dia sampai umah kul 10.30pm..huhu..hanya tuhan yang tahu..

Afida Anuar said...

Salam kass, husnu zann...

mebe betul dia pi sunway..pastu terlupa beli apa yang dipesan, dia singgah midveli....

benda kecik tok sah amik hati sangat..orang tua2 nasihat;)

IMANSHAH said...

selalu dah terkena

Yan said...

Pelik tu. Apa masalahnya dgn cakap je terus..

nurkass said...

fida > w'salam..ntahla fida...bila dah bersahabat,segala suka & duka dikongsi bersama..haihhh..

iman > akak pun dik..huhu..kita serupa..oooo

kak yan > kan..kan..secara logiknya dari bt 3 ke sunway pastu mid vally pastu shopping pastu balik bt 3 dgn jam org balik keje lagi, takkan cukup 5 jam..allah tu maha kaya..bukti ada depan mata..

ieda said...

aduhh kalau akak mau penampoor ke muke budak tuuu herghhh

My Little Diary said...

salam,

hehe apa kejadahnya nak menipu... ish3x.. tak sesuai langsung...!!!

nurkass said...

kak ieda > erkk..sabo kak..

rima > w'salam.. haihh..tulah..nka kena blasah nih..hehe

Adinda Amy Sensei said...

salam nurkass..

saya singgah sini..menjenguk entri blog ni...walaupun dalam keadaan line internet yang perlahan..btw, terima kasih kerana awk sudi singgah melabuhkan persinggahan di blog saya...tq

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..itu namanya penipuan terancang huhuhuh

ainnoraini said...

salam kenal...

nurkass said...

adinda amy sensei > W'slm..slow sekali pun takpe..yg penting sudi singgah..hehe

sahrom > w'salam..huhu..moralnya jgn mudah meletakkan kepercayaan 100%.

ainnoraini > salam ain..thanks sudi singgah..

My Little Diary said...

kass thx sudi dtg jenguk blog kita.. huhuhuu...
masih menunggu entry baru awak.. :)

makdara TERdiva said...

ade ubi ade batas
ade hari boleh balas..eh!

pst! pst! nak nombor mak andam email kat MDT yer..